Payment with Klarna Payment with Swish

Välkommen till Betongtorpet!

Så kul att du hittat hit till min lilla webbutik! 

Butiken startades i slutet av 2021 som ett komplement till min fysiska lilla butik där jag säljer figurer och annat som jag gjuter i betong. Jag tycker att rå betong kan vara väldigt vackert, och är därför sparsam med att måla figurerna. Det finns så gott om figurer i diverse konstmaterial målade i kulörta färger. Betongen tycker jag skall vara som den är, eller effektmålad för att smälta in i naturen. Figurerna jag gjuter är först och främst tänkta som dekoration i trädgården eller annan miljö utomhus. Men de kan också passa bra inomhus. 

Jag gjuter allt själv, för det mesta i Finjas finbetong. Mindre föremål som främst är tänkta att ha inomhus kan vara gjutna i flytspackel för att få fram detaljerna bättre. Alla figurer går utmärkt att ha utomhus, men de som är gjutna i flytspackel måste tas in på vintern då de annars kan spricka av kylan. Varje föremål som jag gjort är unikt och gjort för hand, så ingen figur är exakt den andra lik. Luftbubblor i betongen förekommer nästan alltid mer eller mindre och är inget fel, det är en del av betongens charm. 

Utöver det jag tillverkar själv i betong har jag valt att komplettera utbudet med utvalda inredningsdetaljer, sådant som jag själv tycker om och gärna skulle köpa till mitt hem, och min förhoppning är att fler tycker likadant.